A Slit Lamp peperiksaan boleh dibuat

Sebagai sebahagian daripada satu rutin mata peperiksaan. Ia boleh digunakan bersama-sama dengan lain-lain prosedur yang menilai mata, seperti ophthalmoscopy, ujian penglihatan dan tonometry (untuk mengukur tekanan mata).

Untuk melihat struktur bahagian belakang mata, seperti saraf optik dan retina.

Untuk membantu mencari masalah dalam struktur tersebut diletakkan di bahagian depan mata. Sebagai contoh, ia boleh membantu mencari masalah-masalah seperti katarak, konjunktivitis, iritis, atau jangkitan atau kecederaan kepada kornea.

Untuk membantu mencari dan menjejaki glaukoma atau degenerasi makular.

Untuk menyemak objek asing, seperti sebuah fragmen logam, atau di mata.

Untuk mencari apa-apa masalah yang mungkin disebabkan oleh penyakit-penyakit lain, seperti kencing manis atau artritis reumatoid.

Untuk terus menyemak pada masalah-masalah seperti pendarahan selepas kecederaan mata.

Untuk terus menyemak pada masalah-masalah seperti katarak yang terbentuk kerana rawatan kemoterapi atau radiasi atau selepas pemindahan Sum-Sum tulang.


Shanghai mata baru perubatan Inc adalah sebuah perbadanan yang komprehensif yang mengintegrasikan pelbagai sektor seperti perubatan bukan pelaburan, pengurusan, pembangunan peralatan Ophthalmic Digital, pengeluaran, dan agen am sekitar China daripada American TTI tinggi definisi produk Digital. Kemahiran Neweyes dibangunkan,Kamera fundus;Peralatan Optometri;Ophthalmic mikroskop;Membelah lampu; menjuarai hak cipta Peoplesand #39; s Republik China.

Maklumat lanjut mengenaiMembelah lampuhttp://www.eyesmed.com/slip-LAMP/