Meningkat sebanyak 400-fold dalam 10 tahun, apa peluang pula mata baru tangkap?Pada tahun 2015, sebanyak 164 juta yuan, keuntungan bersih sebanyak lebih daripada 40 juta yuan, sebagai sebuah syarikat pasaran OTC baru, prestasi perniagaan mata baru tidak lebih rendah kepada beberapa syarikat A-saham. Dan sepuluh tahun yang lalu, Bilakah Syarikat ditubuhkan di Taman Sains Universiti Kebangsaan Tongji Universiti, hasil tahunan adalah hanya 37 juta.

Bermula dari penyelesaian digital ophthalmic peralatan, siri ophthalmic peralatan berada di dalam Bilik tayangan mata baru. Pengasas dan Pengerusi Encik Tang Delin mengedit halaman memberitahu Kumpulan Penyelidikan, beliau memulakan Syarikat dengan kamera digital fundus.

Lebih daripada satu dekad yang lalu, apabila kamera digital telah memberi kesan kepada filem tradisional pemasaran, ia menjadi sukar untuk hospital-hospital ophthalmic menyediakan filem-filem untuk pesakit. Menyaksikan ini, sebagai equipmentmaintenanceworker di ophthalmic hospital, pemikiran yang datang ke Encik Tang: mencipta penyelesaian digital kamera fundus filem tradisional. Transformasi berjaya fundus kamera dari nondigital isyarat kepada isyarat digital, bukan sahaja membuat peralatan mahal terus bekerja, tetapi juga membawa pendapatan sebanyak 20000 RMB Mr.Tang. Dengan wawasan peluang perniagaan, Mr.Tang meletak jawatan dan memulakan perniagaan sendiri.Encik Tang: "peralatan ini adalah kira-kira untuk dihapuskan dari hospital-hospital yang akan membelanjakan 500 ribu pada mesin digital. Tetapi kami ony memerlukan 80 ribu untuk membuat mesin digital. Dengan cara ini, sejumlah besar kos akan disimpan dan kita boleh terus beroperasi Mesin tesis. Dan ia juga akan menjimatkan banyak masa untuk doktor kerana tiada filem lebih banyak perlu dicetak."Sebelum 2015, Semua kamera fundus di hospital adalah jenis filem, 1200 unit di China dan 10000 unit di seluruh dunia. Hingga sekarang, pasaran kamera digital fundus telah dibangunkan sepenuhnya.

Pada masa ini, baru mata berdepan masalah baru: apa yang perlu dilakukan seterusnya? Encik Tang bertujuan lain Mesin ophthalmic — — slit lamp. Slit lamp adalah peralatan yang diperlukan untuk peperiksaan ophthalmic. Sebelum kita membuat digital, terdapat 12000 unit di China dan 50000 unit di seluruh dunia. Jika transformasi digital dibuat oleh kos 30 ribu yuan untuk setiap unit, saiz pasaran adalah RM1.5 bilion yuan.


Apa yang berlaku selepas Mesin lama ophthalmic telah berubah? Sistem rakaman video untuk pembedahan mikroskop, rekod operasi keseluruhan, yang menyediakan penyelesaian sempurna untuk perubatan konflik. Bekerjasama dengan Zeiss, sebaik sahaja Zeiss menjual sebuah mikroskop pembedahan, sistem rakaman video baru mata akan dibeli bersama-sama. Sistem rakaman video ini tidak hanya boleh digunakan dalam Oftalmologi, tetapi juga dalam Ortopedik, neurosurgeri dan lain-lain Jabatan. Ia mempunyai pasaran besar, dan harga yang jauh lebih kompetitif daripada sistem di luar negara.