Penyediaan cermin sebelum Apakah peralatan Optometri Optometri yang paling biasa digunakan dalam proses

Sebelum penyediaan dalam gelas kami, Optometri adalah suatu kemestian untuk atur cara. Sementara itu, Optometri adalah pengalaman yang tepat, selain daripada optometrist profesional, Optometri peralatan adalah baik atau buruk, juga memainkan peranan yang penting.


Peralatan Optometri sekarang terdapat banyak, yang paling biasa digunakan adalah kelas-kelas berikut, memperkenalkan kepada anda satu demi satu. Supaya semua orang boleh faham, tetapi juga untuk semua orang pada masa penyediaan bingkai cermin mata, menjadikan ia mudah untuk membezakan unit Optometri yang profesional atau tidak.


wawasan 1, Jadual kotak cahaya: instrumen untuk menguji keadaan Visual.

2, semak cakera: dibentuk oleh ujian Optometri; ujian digunakan untuk mengesan mata diopter, berjalan kaki untuk cuba Perhati dan juga sebagai neutralization ujian piawaian.

3, berhampiran Carta keadaan Visual: digunakan untuk mengesan berhampiran; dan Carta mata lightbox jenis digunakan ondifferential diagnosis taraf refractive.

4, lampu suluh yang memberi tumpuan kepada: dijadikan untuk pemeriksaan mata, lampu untuk bantuan; juga digunakan sebagai pemerhatian refleks cahaya pupillary cahaya dan unjuran sumber lampu menggunakan titik refleks corneal.

5, Majlis Raja-Raja: mengukur jarak interpupillary; juga berfungsi sebagai bingkai cermin mata dengan kanta saiz alat pengukuran.